Najpoznatija livada na svetu

Poznati krajolici kao što su šume reke, jezera i planine su lako našle put do očiju prolaznika i urezali se kao nezaboravni predeli. Mnogo fotografija i lepih uspomena vezuju ljude za ta mesta na kojima su se osećali posebno.

Iz tog razloga jedna obična skromna livada nikada nije mogla da se meri sa ostalim znamenjima prirode dok se nije pojavila jedna fotografija koja je promenila sve i ta livada na brežuljku je postala najpoznatiji krajolik u celome svetu. Nema osobe koja barem jednom u životu nije videla taj pejzaž.

o rijer

Čarls O Rijer, autor fotografije nazvane Bliss, inače najpoznatije livade na svetu.

Fotografija je načinjena davne 1996. godine i autor je Čarls O Rijer, sada penzionisan, foto vodi iz San Franciska ka predelu inače poznatom po vinogradima u oko mu je upao jedan neuobičajen prizor. Redovno je vozio ovim putem i poznavao ga je dobro. Primetio je da na jednoj parceli, nema vinove loze. Kasnije je saznao da je loza bila uklonjena usled napada fitoftore i  u momentu kada je slikao moga se samo videti breg prekriven savršeno zelenom travom.

Fotografija je bila izložena na nekoliko postavki i O rijer je odlučio da je putem Korbisa objavi kao fotografiju koju može bilo ko da upotrebi ukoliko je voljan da plati licencu. Nije dugo trebalo da se pojavi kupac. Godine 2000. Mikrosoft je otkupio i digitalno obradio O Rijerovu fotografiju i ostatak priče je poznat.

nekada

Pogodili ste, ovo je najpoznatija livada na svetu.

Posle nekoliko godina vinova loza je opet posađena na parcelu i parcela sada izgleda ovako.

sada

Trenutni izgled najpoznatije livade na svetu.