Vitaminska bomba za bolju krvnu sliku

Vitaminska bomba za bolju krvnu sliku: Krvna slika je jedan od ključnih pokazatelja zdravlja, a njeno stanje direktno utiče na funkcionisanje celog organizma. Od povećanja rizika od kardiovaskularnih bolesti, do smanjenja energije i umora, loša krvna slika može imati širok spektar negativnih posledica.

Na sreću, postoji mnogo načina na koje možete pomoći svom telu da održi zdrav nivo hemoglobina, crvenih krvnih zrnaca i drugih ključnih elemenata krvne slike.

U ovom članku ćemo se fokusirati na tri vitaminske bombe od povrća i voća koje su posebno dobre za jačanje krvne slike.

Recepti za vitaminske bombe za bolju krvnu sliku

Ne morate posezati za hemijskim preparatima u želji da poboljšate krvnu sliku. Nekada su dovolje prirodne namirnice dostupne praktično na svakom koraku da problem sa krvnom slikom reše. Naravno, preporučujemo da se konsultujete sa vašim lekarem jer on najbolje poznaje vaše zdravstveno stanje i lekove koje eventualno uzimate.

No, da vidimo koje su to 3 vitaminske bombe koje će vam poboljšati krvnu sliku:

Organski sok od pomorandže, šargarepe i đumbira

Ova kombinacija je odlična za povećanje nivoa vitamina C i beta-karotena, koji su neophodni za jačanje krvne slike. Sok od jedne pomorandže, dve šargarepe i jednog komada đumbira treba piti svako jutro na prazan stomak.

Kombinacija sveže cvekle, limuna i meda

Cvekla je bogata gvožđem, a limun i med su odlični za povećanje nivoa vitamina C. Kombinacija ovih namirnica će ojačati krvnu sliku i povećati nivo energije. Ovu vitaminsku bombu možete pripremiti od jedne srednje cvekle, soka od jednog limuna i kašike meda. Stavite sve sastojke u blender i dobro izmešajte. Pijte svako jutro.

Vitaminska bomba za bolju krvnu sliku od spanaća, avokada i oraha

Ova kombinacija je idealna za povećanje nivoa gvožđa i zdravih masti u telu. Jedan avokado, jednu šoljicu svežeg spanaća i 30 grama oraha treba pomešati u smuti. Pijte ovu vitaminsku bombu jednom dnevno, ujutru ili tokom dana.

Napomena: Svaki organizam je drugačiji, pa je najbolje da se prvo konsultujete sa stručnjakom pre nego što počnete da uzimate ove vitaminske bombe. Takođe, uzmite u obzir moguće alergije na određenu hranu.

BONUS: Namirnice koje će vam popraviti krvnu sliku

Spanać

Spanać (Spinacia olearacea) je bogat izvor gvožđa, kalcijuma i vitamina B9, koji su svi neophodni za jačanje krvne slike. Pored toga, spanać sadrži i vitamine A i C koji podržavaju funkciju crvenih krvnih zrnaca.

DA LI STE ZNALI: Spanać koji je bio skuvan se ne sme podgrevati. Podrgrevanjem spanaća govžđe koje se u njemu nalazi menja svoj helijski sastav u oblik koji je otrovan za ljude.

Jabuke

Jabuke (Malus sp.) su pune vitamina C, koji je neophodan za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Osim toga, dobar su izvor gvožđa i drugih hranljivih materija važnih za zdravu krvnu sliku.

DA LI STE ZNALI: Kada bi svaki dan probali novu vrstu jabuke trebalo bi vam oko 20 godina da probate sve vrste koje danas postoje.

Još jedna vitaminska bomba za bolju krvnu sliku: Nar

Nar (Punica granatum) je pun antioksidanata, vitamina C i gvožđa, što ga čini odličnom vitaminskom bombom za povećanje krvne slike. Njegove velike količine vitamina C podržavaju funkciju crvenih krvnih zrnaca, dok gvožđe pomaže u proizvodnji hemoglobina.

Zaključak

Ako želite da podržite zdravlje svog tela, počnite sa jačanjem krvne slike. Uključite spanać, jabuke i šipak u svoju svakodnevnu ishranu, kao tri odlične vitaminske bombe od povrća i voća za poboljšanje krvne slike. Redovnom konzumacijom ovih namirnica vaša krvna slika će biti jača, a organizam bolje pripremljen za borbu protiv bolesti.